Μισή ζωή (Ζωή)

Ήταν ένα από εκείνα τα πρωινά Δευτέρας που η καρδιά αιμορραγεί. Μια από εκείνες τις μέρες που ο ήλιος λάμπει σ' ένα πεντακάθαρο ουρανό. Ένα πρωινό από εκείνα που η ψυχή συννεφιασμένη άφηνε το μωβ και το γκρι να σκεπάζει το γαλάζιο. Να το σκεπάζει και να το κουκουλώνει σαν να θέλει να το προστατέψει ή να το πνίξει. Ήταν μια ώρα που η σιωπή ήταν το προαπαιτούμενο στοιχείο για να μην πάει η μέρα χειρότερα. Και εκείνη η αίσθηση, η απόλυτη αίσθηση της άρνησης. "Αναρωτιέμαι πότε θα κόψω τα δάχτυλά μου για να πάψω να κρύβομαι πίσω από αυτά".
Πήγε στην τουαλέτα του γραφείου και με ένα χαρτοκόπτη έκοψε το δάχτυλό της. Το αίμα πετάχτηκε ζωντανό και σκούρο κόκκινο, σχεδόν μαύρο και εκείνη δεν πόνεσε. Αναθεμάτισε τον εαυτό της που απλά δεν είχε το κουράγιο να το κόψει σύριζα. Δεν μπορούσε να δει τι ακριβώς είχε κάνει αλλά όπως και σχεδόν όλα στη ζωή της, το δάχτυλο κρεμόταν μισοκομμένο, με τη σάρκα να χάσκει στο σημείο του κοψίματος, πνιγμένη στο αίμα.
Ο πόνος τής ψαλλίδισε την αναπνοή.

Το μισό και τ' ολόκληρο. Εκείνο που δεν έζησε ποτέ. Όλα στη ζωή της κρέμονταν σαν το δάχτυλο, μισοτελειωμένα και μισοσαπισμένα. Ωρες, ώρες σκεφτόταν πως κάποια στιγμή και ο θάνατος, μισός θα' ρχοταν. Πως θα την άφηνε να βασανίζεται, να πυορροεί και να αιμορραγεί από κάθε σημείο του κορμιού και της ψυχής της. Και το μυαλό θα αντιστεκόταν στην παράνοια, θα σήκωνε άμυνες να πάρει το πλοίο μακριά, το τσακισμένο πλοίο δεν έπρεπε να βρει την ξέρα. Μα ώρες, ώρες η ξέρα είναι η λύτρωση.
"Γιατί εκείνο που μετράει, αν μετράει, είναι η κόλα ανάμεσα στα δάχτυλα. Τα δικά σου και τα δικά μου. Ένα χέρι είμαστε, όμοια δάχτυλα, κοβόμαστε και πονάμε μαζί. Γλείφοντας ο ένας τον άλλον. Τι θα πει, δεν θες; Τι θα πει, θες να με κόβεις μόνο και να με βλέπεις μετά να σπαρταράω;"
Ο πόνος τής λύγισε τα γόνατα.

"Αν οι άνθρωποι γνώριζαν για ποιο λόγο ερωτεύονται τους λάθος ανθρώπους. Αν είναι ερώτημα αυτό, η απάντηση είναι εύκολη. Ο άνθρωπος σαγηνεύεται από τον πόνο. Εκστασιάζεται απ' το ακατόρθωτο. Προκαλείται απ' το δύσκολο. Ο άνθρωπος κρύβει μέσα του ένα ηθοποιό στο ταλέντο του οποίου πιστεύει μόνο ο ίδιος. Ανεβάζει την παράσταση που θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και αυτοσχεδιάζει. Ξεχνάει ατάκες και τεχνικές, λησμονεί πως μοναδικός θεατής είναι ο ίδιος και εκείνος που προσκάλεσε να τον δει. Και όταν ο θεατής του γυρίζει την πλάτη ή χειροκροτεί ή γιουχάρει ή αποκοιμιέται στο κάθισμα, ο ηθοποιός μαραζώνει. Γιατί κάνει το λάθος να παίζει πρώτα για εκείνον και όχι για τον εαυτό του".
Κάθεται στη λεκάνη της τουαλέτας. "Είσαι ηλίθια", μονολογεί. "Με κομμένο δάχτυλο, στα πρόθυρα της λιποθυμίας, αναλύεις με γελοίο τρόπο μιαν αρρώστια".

Είναι η απόρριψη αρρώστια; Αν ναι, βαφτίζεις την απόρριψη, εξάρτηση. Και στη συνέχεια σαν δεθείς στο γαϊτανάκι της θλίψης και της αγωνίας, της καρφιτσώνεις την ταμπέλα του έρωτα. Και ζεις με πάθος. Αλίμονο, με πόσο πάθος. Όσο πιο βαθιά το μαχαίρι, τόσο περισσότερο το αίμα, μέχρι να φτάσει στο κόκαλο, να βιώσεις τον οργασμό μέσα απ' τον πόνο. Αυτόν απ' την ανάποδη. Που σε κάνει να περνάς τις νύχτες σου κουβάρι σε μουλιασμένα σεντόνια. Που σε φέρνει μπροστά στον καθρέφτη και μετράς τις μολυβιές που ζωγράφισε στα μάτια σου.  Ερωτήματα και ερωτηματικά, απορίες και σκέψεις ατάκτως εριμμένες. Με το βλέμμα το άυπνο καρφωμένο στο τηλέφωνο που εκλιπαρείς να ζωντανέψει και να φέρει την παρουσία του κοντά σου.
Αρρώστια;
Ο πόνος είναι πάντα βουβός.

Το δάχτυλο σώθηκε και τώρα το παρατηρεί μπανταρισμένο λες και δύο δάχτυλα ξεφύτρωσαν στη θέση του. Ράμματα και αναλγητικά έκαναν τη δουλειά τους ως όφειλαν να κάνουν. Τον πήρε τηλέφωνο από το νοσοκομείο και του είπε για την κατάστασή της. Την άκουσε και της πέταξε ένα, "Να προσέχεις".
Πόσο γλυκό της ακούστηκε. Είναι σίγουρη πως νοιάζεται αλλιώς δεν θα το έλεγε. "Να προσέχεις", δύο λέξεις που ειπώθηκαν αβίαστα, κάλυψαν την απόσταση που τους χώριζε και ηρέμησαν την ταραγμένη της καρδιά.   
Ο πόνος πέρασε τώρα.

Ακόμα και η μισή ζωή είναι καλύτερη απ' το τίποτα.
Ίσως να έρθει το βράδυ να με δει.
Ίσως αύριο.
"Να προσέχεις..."

Σχόλια

  1. καλογραμμένο, όπως και το προηγούμενο...

    αμ αν πρόσεχε θα χρειαζόταν να το ακούσει;
    θα καθόταν να το ακούσει;;

    λοιπόν, αυτό το 'να' το υποτακτικό κι αν είναι μισό! Να προσέχεις .. Να χαμογελάς .. Να περνάς καλά .. Να υπάρχεις και χωρίς εμένα .. Να υπομένεις και να αντέχεις αυτό το ίδιο το μισό σου και Να μην ζητάς ... προστακτική ένα πράγμα :) αλλά καμουφλαρισμένη, πίσω από ένα σωρό τρυφερά δάχτυλα...

    ο έρωτας Ρειμόντ, δεν έχει λογική και ναι είναι και εξάρτηση.. γίνεται δηλαδή όταν δεν βρίσκει διεξόδους να διοχετευθεί
    αλλά λάθος έρωτας δεν υπάρχει
    υπάρχουν μόνο άνθρωποι που αντέχουν να αγαπηθούν και άλλοι που όχι
    όμως όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή θα το πάθουν :)) είναι νόμος της φύσης
    και κάποιοι θα είναι αντίστοιχα αυτοί που θα αναλάβουν να τον 'εκτελέσουν'
    είθε να βρίσκουν τη δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έχω ζήσει...
    Ξερεις τι είναι να βγαίνεις από το χειρουργείο και το μόνο που να σε νοιάζει είναι αν εκείνος θα σε πάρει τηλέφωνο?... ή αν θα έλθει να σε δει?...
    Αυτοκαταστροφική η "ηρωίδα" σου σήμερα...
    Τόσο όσο μόνο 2 ζώδια μπορούν να είναι... ο κριός και ο σκορπιός...
    Η μηπως είναι απλά μαζοχισμός..?
    Ερευνάται...
    Με αρρώστησε η σημερινή σου ανάρτηση................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λιακάδα μου καλησπέρα!
    αφού ζητήσω την κατανόηση του Ρειμόντ,
    έχω τη διάθεση να σου απαντήσω,
    βρέθηκα στο στοιχείο μου με αυτά που λες για τα ζώδια :)
    καταρχήν να πω οτι είναι απόλυτα φυσιολογικό για τον καθένα,
    βγαίνοντας από μία κατάσταση όπως ένα χειρουργείο, με όλες τις σκέψεις και τους φόβους που τριβελίζουν το είναι του, το πρώτο πράγμα που θα σκεφτεί να είναι το αντικείμενο του πόθου, όπως και να είναι αυτό! είναι τόσο κοντά αυτά τα δυο! ο έρωτας είναι το όπλο της ψυχής μας ενάντια στη φθορά της ύλης..

    το στοιχείο της αυτοκαταστροφής το διαθέτουμε όλοι οι άνθρωποι λίγο ή πολύ και επομένως όλα τα ζώδια..
    ο μαζοχισμός τώρα είναι κάτι διαφορετικό που αστρολογικά έχει να κάνει με δύσκολες όψεις (καταλαβαίνεις πιστεύω εσύ)

    επιστρέφοντας στην αυτοκαταστροφή.. είναι κοινή αλλά εκδηλώνεται διαφορετικά..
    μόνο για τον σκορπιό θα συμφωνήσω πως πράγματι έχει πιο έντονο αυτό το ένστικτο στην πιο καθαρή του μορφή, οι σκορπιοί, σε γενικές γραμμές πάντα, εκστασιάζονται από τον πόνο, όπως λέει και ο Ρειμόντ στο κείμενό του κάποια στιγμή...

    οι Κριοί γνωρίζουν, και αυτοί από ένστικτο, να φροντίζουν τον εαυτό τους πολύ καλά, είναι μαχητές και θα γονατίσουν μονάχα όταν το θέλουν αυτοί και όταν πάλι το αποφασίσουν θα ξανασηκωθούν.. ο πόνος για ένα κριό πηγάζει από αυτό που τον καθιστά αδύναμο, εξαιτίας του ενστίκτου που τον χαρακτηρίζει και είναι ο ατομισμός, δεν 'απολαμβάνει' τον πόνο όπως ενδεχομένως ενας σκορπιός και σε καμία περίπτωση δεν θα τον θεωρήσει 'δασκαλο', τον αποποιείται από τη φύση του και με όλο του το είναι, γι αυτο και όταν του προκύψει συγκρούεται τόσο σφοδρά μαζί του! είναι άλλη η μία αυτοκαταστροφή και άλλη η άλλη, γι αυτό είπα πως εκδηλώνεται διαφορετικά, επομένως λύνεται και διαφορετικά.

    δεν παύει όμως σε οποιαδήποτε μορφή, να κυοφορεί την ανασύνθεση που μας πηγαίνει μπροστά!

    καλό απόγευμα και στους δυο σας! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μμμ... κάποια είναι διαβασμένη καλά... :)
    Δεκτή η ανάλυση δίχως ενστάσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ωραία, είδε ο γύφτος τη γενιά του
    και αναγάλιασε η καρδιά του
    όπως λένε πολύ σωστά :)
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάνεις μια τέτοια κίνηση σε στιγμή απελπισίας μόνο και μόνο γιατί στην ουσία δεν έχεις ζήσει τίποτα που να ξεσηκώσει αισθήσεις και αισθήματα και σίγουρα τα ‘μισά’ δεν είναι ζωή! Πληγώνεις τον εαυτό σου για να τρέξει τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο η αδρεναλίνη σου και είναι το ίδιο σαν να πηδάς με το αλεξίπτωτο και δεν ξέρεις σίγουρα αν θα ανοίξει μέχρι να φτάσεις στο χώμα … αλλά εκείνη την στιγμή νοιώθεις ζωντανός και αφού επέζησε, αφού το τραύμα επιδέθηκε, η Ζωή ξαναγύρισε στο ‘λειψό μισό’ μέχρι την επόμενη φορά που μπορεί η πληγή που θα κάνει να μην μπαλώνεται πια. Επιλογή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "...Την άκουσε και της πέταξε ένα, 'Να προσέχεις'.
    Πόσο γλυκό της ακούστηκε..."

    Συγχωρείστε μου την αναίδεια, αγαπητέ Ρεϊμόντ Αρμάντ Με Μαγιό, αλλά πόσο ηλίθια μπορεί να είναι η σημερινή ηρωίδα;

    Τα σέβη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μετά...Ζωή τι θα αποφασίσεις να ακρωτηριάσεις ώστε να μεταφράσεις τον οίκτο του (αν το αισθάνεται και αυτό) σε ενδιαφέρον... πόσο μάλλον σε έρωτα...
      το πολύ πολύ, και σου το εύχομαι μάλλον, έτσι όπως πορεύεσαι να γνωρίσεις ένα γιατρό, ένα νοσοκόμο, ένα ψυχίατρο... να τον έχεις εύκαιρο κοπέλα μου, να σε περιθάλπτει, άσε που θα έχει και τις απαραίτητες γνώσεις ! κάπως έτσι ίσως δεις ότι υπάρχει και η μεταζωή...

      να με συγχωρείς που μιλώ ίσως λίγο σκληρά, αλλά και πάλι εξ απαλών ονύχων είναι...

      υ.γ. τι φωνή είναι αυτή !!! δεν χορταίνω να την ακούω!!! και ερωτώ αγαπητέ Αρμάντ, διότι έ μια ανατροφή την έχουμε, γαλλικά και πιάνο, όχι :) ερωτώ λοιπόν... να το δανειστώ, να το κλέψω, να μου το χαρίσετε ίσως.. ;

      flash !!! έμεινα με το στόμα ανοικτό χαχαχαχαχα
      οκ! το έκλεισα τώρα :)
      μα... ναι! με την ανάλυση...

      Διαγραφή
  8. Σείριε αγαπημένη τί να πω;
    βρίσκομαι σε σύγχυση κι εγώ!
    δεν την ξέρω την κυρία.. :D

    είδες η μουσικούλα;;
    αν μας αφήσει θα κοιμηθούμε,
    αν όχι.. ;))

    Καλό ξημέρωμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ξημερώθηκα και ξαναήρθα :)))
      αλλά σου έλεγα για την αστρολογική σου ανάλυση!

      σκέπτομαι πόσο ενδιαφέρον έχουν οι διαφορετικές προσεγγίσεις σε ένα θέμα και πόσο το εμπλουτίζουν, όχι ότι χρειάζονται εμπλουτισμό τα υπέροχα κείμενα του αγαπητού Αρμάντ...

      Καλημέρα σας !!!

      Διαγραφή
  9. Καλημέρα :))) το κατάλαβα οτι ήταν θετικό το σχόλιό σου για την.. ανάλυση! σ΄αυτήν την ανάρτηση προάχθηκα από γύφτος σε γύφτικο σκεπάρνι! :ppp

    Πάντως για τις διαφορετικές προσεγγίσεις την αφορμή χάρισε η Λιακάδα! τίποτα δεν είναι μονοδιάστατο ούτε μονοσήμαντο,
    υπάρχει ποκιλία, σύνθεση και από ένα μεγάλο και ενδιαφέρον ταξίδι μέσα στο κάθε τι! :)
    Κι εσύ σε δύο γραμμές εντόπισες ακριβώς την ουσία!
    Αυτή η πανάρχαιη διαίρεση του Όλου που είναι η αστρολογία
    μπορεί να αποτελέσει ένα θαυμάσιο
    και εύκολα προσεγγίσιμο εργαλείο αυτοανάλυσης και..
    ανάλυσης γενικότερα :) αρκεί να γίνεται προσεκτικά
    και με μεγάλη δόση χιούμορ!

    Τα κείμενα του Ρειμόντ δεν χρειάζονται καθόλου τις αναλύσεις μας, καθώς φαίνεται τις προκαλούν όμως! ;)

    ποπο έβαλες να ακούσεις πάλι το κομμάτι;;
    παραμένει το ίδιο θαυμάσιο!!!! :ο

    Ελπίζω να φαίνεται πόσο απολαμβάνω
    τις κουβέντες μας, ευχαριστώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mε τούτα και με κείνα να δεις που ο Σειριος θα πιστέψει στα ζώδια... Οταν μου είπε ότι δεν τα πιστεύει του απάντησα ότι διέγνωσα με τη μικρή μου πείρα ότι είναι ζωδιο της φωτιάς και μάλιστα ότι ήμουν ανάμεσα σε τοξότη ή κριό... Οταν μου είπε δε ότι είναι κριός τότε εγώ απλά του απάντησα ότι ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να είναι κριός του Μάρτη οπερ και όντως μου επιβεβαίωσε...
      Καλημέρα παιδιά και καλή συνέχεια! :)

      Διαγραφή
    2. μάλλον σε άλλο seirios αναφέρεσαι Λιακάδα :)))
      πρώτον είναι ο seirios και δεύτερον είναι Κριός. Αλλά έχεις δίκιο ! και εγώ σε ζώδιο φωτιάς ανήκω... στο άλλο :)))

      μήπως πρέπει να να γνωριστούμε οι δύο seirios; χαχαχαχαχα

      να είσαι καλά και καλή σου ημέρα !!!!

      Διαγραφή
    3. flash και εγώ το απολαμβάνω !!! σ' ευχαριστώ !!!
      προσωπικά αντιλαμβάνομαι την αστρολογία ως ένα στατιστικό εργαλείο... οι αστρονόμοι βέβαια διαφωνούν με όλα αυτά αλλά ή διαφωνία πολλές φορές μπορεί να αποβεί εποικοδομητική!!!
      αλλά τι σου λέω ;εσύ τα γνωρίζεις καλύτερα και όπως είπε η Λιακάδα (κάποια είναι πολύ διαβασμένη!)
      φιλια !!!

      Διαγραφή
    4. Aμάν μπέρδεμα!!! χιχιχιχι!
      Στάσου... τώρα το'χω... :))
      Mπήκα στο χωρο σου και είδα τη μουσική σου ... ότι πιο αγαπημένο βρήκα εκει... μάλλον έχουμε τα ίδια γούστα ( ο καλός ο μύλος όλα τα αλεθει... :-p)
      Eσύ δηλαδή τι είσαι? Τοξότης?

      Διαγραφή
    5. χαχαχαχα δεν πειράζει και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!!
      Τοξότης ! με ωροσκόπο Λέοντα... για να είμαι ακριβής :)

      Υ.Γ. να μην πω τι του την έχουμε κάνει την ανάρτηση με τα σχόλια μας του αγαπητού Αρμάντ:) αλλά ευτυχώς ο οικοδεσπότης μας είναι ευγενής !!!
      φιλιά προς το παρόν !

      Διαγραφή
    6. Είδες που το κατάλαβα?...
      "Κάτι" μου έκανε αμέσως κλικ... (ως κριός τους μυρίζομαι και τους ξεχωρίζω πολύ εύκολα τους τοξότες και τους Λέοντες :))
      Τελικά είχα πολύ καλή ιδέα που έκανα το γκάλοπ στο χώρο μου... Μου επιβεβαίωσε αυτό που συμβαίνει και στην πραγματική μου ζωή... εκεί που επαναλαμβάνονται κάποια ζώδια ξανά και ξανα... ενώ αλλα απουσιάζουν εντελώς.

      Υ.Γ Ο αγαπητός Αρμάντ είναι πολύ κύριος για να μας αποπάρει για τον "εκτροχιασμό" μας.

      Διαγραφή
    7. Σείριε πλάκα μου κάνεις! :)))
      Τοξότης με λιοντάρι είμαι κι εγώ
      ποπο χαρές!!! :)))

      Με τους δύο Σείριους στην αρχή αρχή είχα μπερδευτεί κι εγώ :)

      Λιακάδα μου όταν είπες για Κριό ή Τοξότη,
      η καρδιά μου προς το δεύτερο έτεινε..
      αλλά φυσικά αφού διάβασα πως είναι επιβεβαιωμένο το Κριός, το δέχτηκα χαχα
      έτσι κι αλλιώς και τα δυο είναι το ίδιο ζωντανά και ζωηρά σαν τη φίλη μας :)

      για δες πως μπλεχτήκαμε όλες οι φωτίτσες :))
      φωτιά στα μπατζάκια του του Ρειμόντ :ppp

      Καλέ μας και ευγενικέ μας φίλε, Καλή σου μέρα! :)

      Διαγραφή
    8. :) έχω ενθουσιαστεί τώρα!
      (είμαι σίγουρη πως με κατανοείς Σείριε τώρα,
      ενθουσιάζεσαι συχνά κι εσύ, ε;))
      Δεν ξέρω άλλον με αυτόν τον συνδυασμό!
      έτσι εξηγήται η οικειότητα που εξ αρχής ένιωσα..
      τότε με τα φράκταλς, θυμάσαι;
      γιατί το όνομα;;; Σείριος θα πει φωτεινός!
      σωστή;;; ;)

      Διαγραφή
    9. Kαι που να σου πω ότι στο διαδίκτυο γνώρισμα ανθρωπο που έχει γεννηθεί ίδια μέρα και ημερομηνία με μένα και έχει ακριβώς τα ίδια γούστα, κοσμοθεώρηση και αντιλήψεις για τη ζωή!! Χόμπυ, ενδιαφέροντα, μουσική ακόμα και ομάδα ίδια!! Είναι να αναρωτιέσαι ε?

      Ελπίζω να άφησες το στίγμα σου στο μπλογκ μου ε?

      Υ.Γ. Και γω καιρό τώρα επειδή τα πάω καλά με τους τοξότες σε παρακολουθώ και διαβάζω το μπλογκάκι σου... :)

      Διαγραφή
    10. σωστότατη flash !!!
      περί ενθουσιασμού... δεν θα έλεγα ότι είμαι ο πλέον ενθουσιώδης τύπος ανθρώπου :)))

      Λιακάδα, χρόνια το ψάχνω αυτό ! Έτσι, στατιστικά... :)

      Υ.Γ. πάλι mail το κάναμε εδώ μέσα χαχαχαχα
      Αχ! Αρμάντ έχε υπομονή... :)

      Διαγραφή
    11. χαχα Εμ βάλε κι εσύ ένα μέηλ να σε παρενοχλούμε με την ησυχία μας εγώ και η flash :-p
      Σόρρυ που επανήλθα εδώ αλλά δεν κατάλαβα (είμαι και λίγο ξανθιά) αυτό το
      "Λιακάδα, χρόνια το ψάχνω αυτό ! Έτσι, στατιστικά... :)" Ποιο ψάχνεις?

      Καλό βράδυ... με υπόσχεση ότι δε θα επανέλθω... :)

      Διαγραφή
    12. Αχ, μα γιατί μπερδευόσαστε κορίτσια;
      Τα πράγματα είναι πολύ απλά!

      Υπάρχει ο seirios στο http://seirios.blogspot.com/

      Υπάρχει ο Σείριος που έχει το "ένα BlogSpot για τη μουσική, την ποίηση και τους ευαίσθητους..." στο http://seiriopolis.blogspot.com/

      Υπάρχει ο Σείριος FM που εκπέμπει στη Λιβαδειά Βοιωτίας στο http://www.siriosfm.gr/και τέλος

      Υπάρχει και η seirios που την συναντούμε εδώ στο http://seiriossss.blogspot.com/.

      Τόσο απλά δηλαδή!!!

      Αυτά όσον αφορά μόνον το blogspot.

      Για Σείριους που ευρίσκονται στο Wordpress θα ερευνήσω μια άλλη ημέρα!

      Διαγραφή
    13. Καλημέρα σε όλους και κυρίως στον αγαπητό, σιωπηλό οικοδεσπότη μας :)

      Λιακάδα αναφέρομαι στον άνθρωπο που λες ότι γνώρισες !!!
      Αθηνά... είσαι υπέροχη χαχαχα !!!

      Διαγραφή
    14. Καλημέρα σε όλη την παρέα! :)))

      Λιακάδα μου, το άφησα το στίγμα μου στο γκάλοπ
      εχθές το μεσημέρι :)

      Θα σου πω για αυτό που λες
      και οκ, δεν επανέρχομαι για να προχωρήσει και ο Ρειμόντ σε επόμενη ιστορά :) αν και κάτι μου λέει πως συγκεντρώνει υλικό και δεν αποκλείεται η επόμενη ηρωίδα να τρέχει σε μάγισσες, σε χαρτορίχτρες.. χαχαχα

      ο άνθρωπος που συνάντησες, μπορεί να ανατράφηκε σε παρόμοιο περιβάλλον και να είχε παρόμοιες επιρροές, δεν είναι έτσι;
      αλλιώς, μπορείς να ελέγξεις αν έχετε Και κοινό ωροσκόπο ή κοινούς σημαντικούς πλανήτες... μόνο από την κοινή ημερομηνία δεν νομίζω πως εξηγήται.. στην ουσία δεν σημαίνει πολλά περισσότερα από μόνη της παρά πως συνάντησες ακόμα έναν Κριό, με τα κοινά χαρακτηριστικά βεβαίως που αυτό σημαίνει!

      έχω συναντήσει κι εγώ ανθρώπους που έχουν γεννηθεί ίδια ημερομηνία με μένα.. συγκεκριμένα, ο πρώτος που συνάντησα στην εφηβεία μου και είχαμε έναν χρόνο διαφορά, ήταν σκέτη απογοήτευση :p δεν είχαμε καμία σχέση και λογικό είναι. μόνο την ομάδα από ό,τι θυμάμαι :)

      μα έχω και στην οικογένεια ακόμα και στο περιβάλλον μου ανθρώπους με ίδια ημερομηνία και πάλι δεν έχω παρατηρήσει κοινά σημεία που θα δικαιολογούσαν την ερμηνεία της κοίνής ημερομηνίας, αντίθετα.

      αυτό με λίγα λόγια οφείλεται στο οτι ο κορμός ενός χάρτη χτίζεται πάνω στην ώρα γέννησης, δηλαδή στον ωροσκόπο...
      μπορεί να είναι πρωταρχικό το ζώδιο, η ημερομηνία,
      αλλά το ουσιαστικότερο και αυτό που κάνει την διαφορά είναι η ώρα, γι αυτό αν δεν υπάρχει ώρα ή αμφισβητήται είναι σκέτο βάσανο! :p

      Φιλιά πολλά και να με συγχωρείτε για την πολυλογία! :)

      Διαγραφή
  10. Να σας ευχαριστήσω όλες για τα σχόλιά σας και την πρωτότυπη αν μη τι άλλο προσέγγιση στο θέμα! Εγώ θα συμπληρώσω μόνο αυτό. Όταν ο έρωτας γίνεται αυτοκαταστροφή, δεν είναι έρωτας, γιατί κανείς δεν αξίζει περισσότερο στον κόσμο από τον εαυτό μας.

    info: Το τραγούδι One Of These Mornings το ερμήνευσε αρχικά ο Moby μόνος. Στη συνέχεια και για τις ανάγκες του σάουντρακ της ταινίας "Miami Vice" του Μάικλ Μαν το είπε και η Patti La Belle. Σάουντρακ και ταινία είναι εξαιρετικά. Τις καλημέρες μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν ο έρωτας γίνεται αυτοκαταστροφή, δεν είναι έρωτας, γιατί κανείς δεν αξίζει περισσότερο στον κόσμο από τον εαυτό μας.

      Το είπες μόνος σου, τα σχόλιά μου περιττεύουν, λυπάμαι την ηρωίδα σου αλλά εγώ δεν θα της έλεγα Να προσέχεις, θα της έλεγα ας πρόσεχες

      Διαγραφή
  11. Λιακάδα Καλημέρα! :)
    θα σου πω κάτι, ξέρω πως θα ακουστεί ολίγον σχιζοφρενικό
    αλλά δεν θέλω να το παρεξηγήσεις :p
    ούτε εγώ πιστεύω στα ζώδια! και είμαι πάντα κάπως αμήχανη με όλα τούτα.. γι αυτό και έχω πραγματικά γυρέψει το 'επιστημονικό' πλαίσιο που θα μου επέτρεπε καμιά φορά να τα εντάσσω στη σκέψη και στη λογική μου.
    Θεωρώ πως είναι ένα εργαλείο όπως είπα.
    τα εργαλεία προσέγγισης της πραγματικότητας δεν είναι ακριβώς η πραγματικότητα.. γενικά :) δεν θέλω τις γενικεύσεις..
    κι εκεί σκοντάφτω και αποφεύγω..
    δεν λεω πως δεν σέβομαι κάτι τόσο διαχρονικό που έχει τις ρίζες του βαθιά στο χρόνο και στην ανθρώπινη σκέψη και ψυχολογία, απλά δεν με θεωρώ ικανή να το πάρω τόσο στα σοβαρά, κυρίως να το πλασάρω στα σοβαρά..
    πάντα πολύ επιφυλακτικά το προσεγγίζω και όσο γίνεται με χιούμορ :) αυτό που δεν μου αρέσει και ποτέ δεν θα έκανα...
    δεν θα έλεγα ποτέ σε κάποιον τί είναι και τί για τον εαυτό του πρέπει να πιστέψει.. έχει τύχει με φίλους να κάνουμε πολύ επικοδομητικές συζητήσεις σε αυτή τη βάση, που όμως είμαι σίγουρη πως τις έχουν κάνει και άλλες παρέες που δεν είχαν ιδέα από ζώδια.. μια βουτιά στην ανθρώπινη ψυχή και στους διαδρόμους της είναι εν τέλει και τίποτα άλλο!
    όταν είπα πως είναι διαίρεση του όλου αυτό εννοούσα..
    στον ζωδιακό κύκλο και σε όλα τα παρελκόμενα (οψεις κτλ), υπάρχει μία απάντηση για κάθε κατάσταση.. πώς αλλιώς; πρόκειται για μια απεικόνιση, ένα καθρέφτισμα του μέσα μας στα αστέρια ή το αντίστροφο.. με συμβολισμούς και την σοφία του χρόνου, και των μαθηματικών επιπρόσθετα!
    Πιστεύω στην κοινή αρχιτεκτονική των πάντων, από το πιο μικρό στο πιο μεγάλο, του ουρανού, του νου, της ψυχής, ενός χάρτη, του σύμπαντος.. αυτό και τίποτα παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλή σας μερα Ρειμόντ :)

    για να δεχτεί μία ψυχή σαν της Ζωής αυτό που λες
    θα πρέπει πολύ βαθιά να κατανοήσει πρώτα πως δεν υπάρχει έρωτας χωρίς αμοιβαιότητα, έρωτας χωρίς το πανταχού παρόν και τα πάντα πληρόν ΔΥΟ δεν υπάρχει.

    Εμείς ευχαριστούμε για την κατανόηση αλλά και την ώθηση! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ αγαπητή μου...!
      Εν το παν! Ολα συγκοινωνούντα δοχεία είναι...
      Και φυσικά γι'αυτό το ΔΥΟ που λες... το βρίσκουμε μέσα μας... όπως και την ευτυχία που είναι καθαρά "εσωτερικη" κατάσταση!

      Διαγραφή
  13. Καλημέρα αγαπητέ Αρμάντ!!!
    μα που πήγε εκείνο το σχόλιό σας που με συγκίνησε τόσο (By all means Σείριε, δικό σας!) ;
    Mήπως είδα κάτι που ήθελα να δω; :))))
    Καταλαβαίνετε ότι τελώ υπό σύγχυση... δεν ξέρω ποιόν να ευχαριστήσω !!!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Bye, Bye Miss Orange Pie!

Οι κυρίες στην ακτή

Ήταν μια τέλεια μέρα...