Είχα τάξει μια πορτοκαλόπιτα.... Ε, αφού την έταξα, ας την κάμω... Υλικά... 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο, 1 ποτήρι ζάχαρη, 4 αβγά, μια βανίλια, ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ, 200 γρ. γιαούρτι, ξύσμα από 2 πορτοκάλια (για να είναι έντονη η γεύση), 3 φύλλα κρούστας. (Εγώ έβαλα και αμύγδαλο σε φλούδες) ΟΛΑ τα υλικά (πλην του φύλλου κρούστας) σ' ένα μεγάλο μπολ!!! Εκεί θα χτυπηθούν μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Έχω βάλει ήδη το φούρνο να ζεσταίνεται στους 180 βαθμούς... Το χτυπημένο μείγμα μπαίνει στο πυρέξ. Προσθέτουμε τα φύλλα κρούστας σπασμένα με τα χέρια και τα βυθίζουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε και το αμύγδαλο. Στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά (πάνω - κάτω αντίσταση). Μπορεί να χρειαστεί κάνα δεκάλεπτο παραπάνω... Σε αυτή την περίπτωση καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Το γλυκό είναι έτοιμο άπαξ και μπει μαχαίρι στη μέση και βγαίνει ΣΤΕΓΝΟ απ' το μείγμα! Είδατε γιατί πρέπει να βάζουμε αλουμινόχαρτο; Παθών και μαθών! Συνοδεύεται από παγωτό (κατά προτίμησ
Είμαι σίγουρη, πως εκεί, μεσ'τα δικά σας Σκοτάδια (μελλούμενα και παρόντα), λάμπετε λίγο πιο πολύ από εμάς εδώ...
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://youtu.be/g7HdH1E2q5c
ΔιαγραφήΗ αγαπημένη μου εποχή....γείτονα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα δεν είναι χάρμα; Άδικο έχω; :)
ΔιαγραφήΠρόλαβα να το κάνω πριν δέκα και βάλε χρόνια και παρ όλα τα προβλήματα δεν το μετάνοιωσα ούτε στιγμή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα γύρισα από την βόλτα μου ... παρέα με την Λύκαινα περπατήσαμε στους άδειους δρόμους, μυρίσαμε τον καιρό...εκείνη βέβαια μύρισε και κάθε σβώλο χώματος που συναντήσαμε!.... είδαμε την πανσέληνο ανάμεσα από τα κλαριά των πεύκων...
παίρνω ανάσες ζωής εδώ στο βουνό για να αντέχω όσα γύρω μας συμβαίνουν και πονάνε ....
Έχεις πολύ δίκιο σε όσα γράφεις και ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν πως η ζωή στην πόλη μόνο ζωή δεν είναι και επιστρέφουν στις ρίζες τους....
Να είσαι καλά :-)
Και συ Levina εκεί πάνω. Να είσαι καλά!!!! :)
Διαγραφή