Νέον Νύχτες (Λία)

Η Αλεξάνδρα και ο Διονύσης ήταν παντρεμένοι εννέα χρόνια, τέσσερις μήνες, δεκατρείς μέρες και οκτώ ώρες. Αν ο Διονύσης ανέφερε και τα λεπτά, πράγμα που ήταν ικανός να κάνει, η Αλεξάνδρα τον είχε προειδοποιήσει ό,τι θα του έφερνε στο κεφάλι ότι έβρισκε εκείνη την ώρα μπροστά της. Ο Διονύσης ήταν ικανός ανά πάσα στιγμή να σε ενημερώσει για τη διάρκεια του γάμου τους όπως και για άλλες τραγικές λεπτομέρειες, ενός κατά τα λοιπά συνηθισμένου έγγαμου βίου.
Εκείνη ασφαλίστρια, στέλεχος σε μεγάλη εταιρεία. Εκείνος οδοντίατρος, από τους πιο ξακουστούς στην καλύτερη συνοικία της πόλης. Η Αλεξάνδρα συνήθιζε να λέει πως το επίθετο "ξακουστός" δεν ταίριαζε σε οδοντίατρο αλλά σε συγγραφέα ή εγκληματία. Ο Διονύσης πάλι από την πλευρά του πίστευε ότι η σχέση τους είχε περάσει στη φάση του ανταγωνισμού.
Τώρα, θα μου επιτρέψετε να ρωτήσω τη Λία, την καλύτερη φίλη του ζευγαριού, να μας περιγράψει τη σχέση τους. Η Λία μετράει δύο διαζύγια στα 42 της και βγαίνει με τρία διαφορετικά τεκνά κάτω των 32 αυτή την περίοδο. Έχει ένα θέμα με τη δεκαετία. Τα τεκνά υπολογίζονται στο μυαλό της ως, ΑΠΟ δέκα χρόνια και κάτω, σε σχέση με την ηλικία της.

"Με την Αλεξάνδρα γνωριζόμαστε από το Πανεπιστήμιο. Tην έβλεπες πάντα μ' ένα βιβλίο και σημειώσεις. Πολλές σημειώσεις. Πήγε να μπλεχτεί κάποια στιγμή στην ΚΝΕ, ήταν της μόδας τότε αλλά όταν κάποιος της σφύριξε ότι οι νέες Κνίτισσες πρέπει να περάσουν από το κρεβάτι του παλαιότερου ινστρούκτορα για πρόσθετη ενημέρωση σε σχέση με την πλέρια και μαζική θεώρηση των πραγμάτων, τσίνισε. Τώρα δεν ξέρω τι να σου πω. Ίσως όλα αυτά να είναι και μαλακίες. Ίσως στην ΚΝΕ απλά να αρέσκονται να παίζουν μόνες τους με το ... χμ... πιπί τους, μη γίνω και πρόστυχη έτσι; Τι λέγαμε; Α ναι. Δεν κόλλησε με την ΚΝΕ. Και μεταξύ μας καλύτερα. Εγώ είμαι δεξιά από πάππου προς πάππου και ειλικρινά σου λέω δεν είμαι ρατσίστρια, ο καλύτερος γκόμενος να ήταν στην ΚΝΕ, αν εκείνη την ώρα - στο πήδημα ντε - μου άρχιζε τίποτα επαναστατικά και προτσές και μαλακίες, θα τον έστελνα να κάνει παρέα στο μαυσωλείο του Λένιν".

Μάλλον πρέπει να συγκρατήσω τη Λία, αγαπητέ αναγνώστη. Ξεφεύγει...
"Κάτσε καλέ. Βιαστικός είσαι. Θέλω απλά να τονίσω ότι ο Διονύσης ήταν η πρώτη ουσιαστική σχέση της Αλεξάνδρας. Και νομίζω εδώ που τα λέμε πως κι εκείνη ήταν η πρώτη βασική σχέση του Διονύση. Ήταν παρθένοι καλέ. Και δεν εννοώ στο ζώδιο..."

Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε τις εικασίες της αγαπητής Λίας. Μπορούμε όμως να της ζητήσουμε να μας πει την ιστορία για το περίφημο ταξίδι των φίλων της στο Άμστερνταμ.

"Η σεξουαλική τους ζωή είχε πάψει καιρό να είναι ενεργή. Το είχα καταλάβει να σου πω την αλήθεια, δεν χρειάστηκε να μου πει πολλά η Αλεξάνδρα. Που δεν μιλούσε κιόλας. Αλλά κάτι η θολούρα στο βλέμμα, κάτι τα πολλά τα νεύρα, ένα χάσιμο γενικότερο που είχε, ε, το έμπειρο μάτι τα καταλαβαίνει αυτά. Αλλά ήταν και ο άλλος μαμούχαλος. Πρώτα απ' όλα το ντύσιμο. Σαν Αρσακειάδα ντυνόταν. Αυτός σε άλλη ζωή παιδί μου πρέπει να ήταν φαγκρί. Τέτοια εμμονή με το γκρι πια;" 

Στο Άμστερνταμ Λία, στο Άμστερνταμ...

"Κάποια στιγμή λοιπόν η Αλεξάνδρα μου ανακοίνωσε πως θα έκαναν ένα ταξίδι στο Άμστερνταμ. Αναψυχή ή κάτι παρόμοιο. Πήγαιναν αρκετά συχνά ταξίδια αλλά σχεδόν πάντα με γκρουπ. Το απόλυτο ξενέρωμα! Να είσαι με γιαγιάδες, παπούδες, σκατόπαιδα και δεν συμμαζεύεται! Πάρ' την αγόρι μου την γκόμενα, αγόρασε κι έναν οδηγό εξπλόρερ και παίξτο Κολόμβος μαζί της! Χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι για τα αξιοθέατα. Τα βλέπεις και στο Νάσιοναλ Τζεογκράφικ. Ανέβασέ τη στον Πύργο του Άιφελ και δώστης ένα γλωσσόφιλο να δει αστέρια ανάμεσα στα σίδερα. Να δει το Παρίσι ανάποδα! Α, ναι, στο Άμστερνταμ πήγαν, όχι στο Παρίσι. Μαλακία, τώρα που το σκέφτομαι, στο Παρίσι έπρεπε  να είχαν πάει..."

Λία!!!

"Ναι μωρέ, πως κάνεις έτσι. Απαπαπαπα. Τέλος πάντων. Πήγαν στο Άμστερνταμ που είχαν ακούσει ότι είναι ερωτική πόλη, της αμαρτίας και έτσι, μπας και ανανεώσουν τον έρωτά τους. Τέλος πάντων, έτσι μου τα είπε μετά από καιρό η Αλεξάνδρα. Αλήθεια, ψέμματα, δεν ξέρω. Αλλά, γιατί να μου πει ψέμματα; Κάποια στιγμή βλέπεις πως δεν τσουλάει το κάρο. Κάτι πρέπει να κάνεις. Να πιάσει γκόμενο η Αλεξάνδρα, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ! Εδώ που τα λέμε, ούτε τον άλλο τον είχα άξιο για τίποτα τέτοιο. Και ήταν και οδοντρίατρος πανάθεμά τον. Αχ, πόσες φαντασιώσεις κυκλοφορούν γι' αυτή τη ρημάδα την καρέκλα του οδοντιατρίου. Πόσες!

Η Λία ανάβει τσιγάρο.

"Φτάνουν λοιπόν στο Άμστερνταμ, πρώτη φορά οι δυο τους, χωρίς γκρουπ. Ο Διονύσης εξοπλισμένος με τρεις οδηγούς, η Αλεξανδρα είχε εκνευριστεί αφόρητα και μου το είχε τονίσει. Αισθανόταν λες και βρίσκονταν στην έρημο και είχαν παραμάσχαλα τους οδηγούς για να μη χαθούν! Να, εδώ δεν μπορώ να ΜΗΝ σχολιάσω. Και τι έγινε αν χαθείς ρε Καραγκιόζη; Τα απρόβλεπτα είναι τα καλύτερα! Χαθείτε στην πόλη, ανακαλύψτε την, πιάστης τον κώλο πάνω σ' ένα γεφύρι, παίξε μαζί της, να γυρίσει το μάτι της, να σε γυρίσει στο ξενοδοχείο, να σου πετάξει τα μάτια έξω..."

Λία!!!!!!!

"Ναι, οκ. Αρχίσανε λοιπόν τις περατζάδες στα μουσεία. Βαν Γκογκ, όχι Βαν Γκοχ, έτσι τον λένε οι Ολλανδοί, το ξέρεις; Γκοχ! Βαν Γκοχ λοιπόν, Βαν Γάμησέ με και παράτα με την έρμη. Ε μα πια, στα μουσεία θα ανανεώσεις τον έρωτα; Πήγαινε στην red district area μπας και ξεστραβωθείς και ανακαλύψεις πως στο παντελόνι σου υπάρχει μια παραπονεμένη, κοιμώμενη ύπαρξη..."

Η Λία σβήνει το τσιγάρο της. Ανάβει δεύτερο.

"Πήγαν λοιπόν στην περιοχή με τα κόκκινα φώτα. Χμ, αν πάω στο Άμστερνταμ ποτέ, μάλλον εκεί θα τη βγάλω μου φαίνεται όλες τις ώρες. Το παζάρι του έρωτα! Γυμνά κορμιά, νέον φώτα, η αμαρτία έχει χρώμα νέον. Μμμμμ...."

Τραβάει για γενναία ρουφηξιά.

"Το πως πήγαν βέβαια είναι απορίας άξιον. Δε νομίζω πως ο Διονύσης ήθελε πραγματικά να πάνε εκεί. Εγώ νομίζω πως τον έχει μικρό. Γι' αυτό και όλη αυτή η...η... πως να την πω, γαμώτο. Αλλά και η άλλη, είναι ηλίθια. Να τον έχει μικρό ο άντρας σου και να μην βρεις ένα νταγλαρά να σε φτιάχνει; Αφού μπορείς, έχεις τα μέσα".

Δεν το ξέρεις αυτό Λία....

"Ναι καλά. Θα ξεχάσω εγώ το Σάββα! Κορμάρα ο Σάββας, άντρακλας ο Σάββας αλλά όποτε έφτανε το θέμα στο κοκό, γιοκ ο Σάββας. Ούτε γκόμενα έτσι. Πότε πονοκέφαλος, πότε κούραση, πότε τα αρχίδια, πότε τα μύδια. Με τα χίλια ζόρια μια φορά κατάφερα να τον μεθύσω, φτάνουμε στο κρεβάτι, σχεδόν αναίσθητος ο Σάββας, τον ξεβρακώνω να χαρώ και... Πω, πω... τι θυμήθηκα τώρα. Γιατί ρε Σάββα; Γιατί έπρεπε να έχεις στρουμφάκι αντί για πουλί γαμώτο;;;"

Λία....

"Άσε μωρέ, τα θυμήθηκα και διαολίστηκα τώρα. Άντρες! Τι να πιάσεις, τι ν' αφήσεις, για ένα πουλί τους ανεχόμαστε. Αλλά αν δεν το' χει και αυτό, στον Καιάδα, στην πυρά που λέει και η Βίσση. Άσε με καημένε! Δηλαδή τι ρε φίλε; Τι την κουβαλάς τόση ομορφιά; Άντε γίνε γκέι στην τελική. Είμαι σίγουρη ότι η τρύπα σου θα γίνει μεγαλύτερη από το πουλί σου!!!"

Λία, έλεος!!!!!

"Ναι... εντάξει. Πήγαν λοιπόν σε live sex show. Μην ρωτήσεις πως και τι. Μάλλον τον απείλησε με διαζύγιο η άλλη αν δεν έκαναν κάτι στο Άμστερνταμ. Τα είχε πάρει κανονικά! Εμ, πάνω στις καύλες της, νέα γυναίκα τι περίμενες..."

Βρε συ Λία, έλεος...

"Εντάξει, εντάξει. Έχω ένα μικρό πρόβλημα με το λεξιλόγιο. Το δουλεύω. Πήρα και το λεξικό του Μπαμπινιώτη. Μαθαίνω νέες λέξεις τώρα".

Συνέχισε σε παρακαλώ....

"Πήγαν λοιπόν εκεί, κάθισαν, ήπιαν, ο Διονύσης σε αναμμένα κάρβουνα. Βγαίνει στη σκηνή ένας τύπος που όπως μου είπε η Αλεξάνδρα, τον είχε πολύ μεγάλο! Μολούκος! Κάπου από την άκρη της Γης. Αποικία της Ολλανδίας παλιά. Μαυριδερός. Βγαίνει και μια τύπισσα Ασιάτισα. Και αρχίζει το σώου. Τον πιπώνει εκείνη και μέχρι να του σηκωθεί, πέρασε κάνα δεκάλεπτο. Το φαντάζεσαι; Εδώ που τα λέμε, μπροστά σε τόσο κόσμο άντε να σου σηκωθεί. Θα μου πεις επαγγελματίες είναι αυτοί αλλά όπως και να το κάνεις, δεν είναι διακόπτης, Ον, Οφ. Είναι;"

......

"Τέλος πάντων του σηκώνεται, στήνεται αυτή στα τέσσερα, την πηδάει για κάνα δεκάλεπτο και ξαφνικά σταματούν και φεύγουν από τη σκηνή! Χωρίς να τελειώσει κανείς. Το διανοείσαι; Τσάμπα λεφτά δηλαδή!"

Και;

"Τι και μωρέ; Δεν έχει και. Έφυγαν μουδιασμένοι, γύρισαν πίσω στο ξενοδοχείο και όσο πήδηξες εσύ την Αλεξάνδρα άλλο τόσο την πήδηξε και ο Διονύσης. Γύρισαν στην Αθήνα και μετά από δύο μήνες η Αλεξάνδρα ζήτησε διαζύγιο. "Ασυμφωνία χαρακτήρων", έτσι το λένε. Ο Διονύσης πήγε να την μεταπείσει, χτυπήθηκε, φώναξε, καλά όχι πολύ μη φανταστείς, όσο μπορούσε τέλος πάντων αλλά τίποτα..."

Και;

"Κεριά. Δεν τα ξέρεις; Η Αλεξάνδρα τα έχει με την Άντα τώρα... Μια χαρά περνάνε τα κορίτσια!"

Σχόλια

  1. Απολαυστικότατη η Λία!
    Χείμαρρος!
    Θα μπορούσα να την ακούω για ώρες!
    Αλλά κι αυτή η Αλεξάνδρα βρε παιδί μου, από τον Διονυσάκη που είχε μικρό πουλί (κατά τις εικασίες της Λίας πάντα), να καταλήξει με την Άντα που δεν έχει καθόλου πουλί;
    Τι να πει κανείς;
    Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν Αθηνά, η Λία ήταν ένα στοίχημα για μένα. Δεν ήξερα πως θα την "δεχθείτε". Είναι πιθανόν λοιπόν να την ξαναδείς... :)
      Μόνο άβυσσος;;;

      Διαγραφή
  2. Εγκεφαλική υπόθεση είναι το sex, ο έρωτας, πες το όπως θέλεις Λία μου αν και ... μάλλον θα διαφωνήσεις μαζί μου... αλλά να τα προσόντα τα ανατομικά δεν επαρκούν πάντα. Θέλει ο λόγος και η φαντασία να ερεθίζουν τον άλλο και εσένα φυσικά, θέλει και η καρδιά να συνηγορεί!!!
    Ανάθεμα και αν ξέρουμε συνήθως γιατί είμαστε με τον οποιοδήποτε Άλλο ή Άλλη...

    Ενδιαφέρον αγαπητέ Αρμάντ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Σείριε, καλά τα λες της Λίας. Ίσως να περνάει φάση. Ίσως σε άλλη ιστορία να ερωτευτεί και να την πατήσει. Ίσως σε αυτήν εδώ, να στερείται αγάπης. Ανάθεμα όντως.

      Σε ευχαριστώ για το σχόλιο!

      Διαγραφή
  3. εγώ, πάλι, το βρήκα λίγο φλύαρο...
    και το τέλος σαν να υπονοούσε ότι η Αλεξάνδρα απηύδισε να περιμένει τον λεγάμενο και το ριξε στο λεσβιακό. όμως ομοφυλόφιλος γεννιέσαι δεν γίνεσαι...

    με απεριόριστη εκτίμηση,

    προτίμησα να είμαι ειλικρινής :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το αν γεννιέσαι και δεν γίνεσαι, κρατήστε μια πισινή αγαπητή. Τι εκφράσεις Χριστέ μου μεταχειρίζομαι ενίοτε. Αλλά κρατήστε. Έχουν δει πολλά τα μάτια μου. Ίσως κάποια στιγμή δουν και τα δικά σας.

      Εκτιμώ να είστε ειλικρινής :)

      Διαγραφή
    2. θα κρατήσω όσους πισινούς, ε, συγγνώμη, πισινές!!, θέλετε αγαπητέ. Αλλά και πάλι, εδώ μου περιγράψατε μια Αλεξάνδρα που διψούσε για έναν επιβήτορα να τη βάλει κάτω και να της βγάλει τα μάτια, το επόμενο στάδιο λογικά δεν θα ήταν να ψάξει να τον βρει πριν καταφύγει στη φίλη από τη Λέσβο;
      Εκτός αν η Αλεξάνδρα είχε τέτοιες τάσεις, τις οποίες εσείς δεν τις υπονοήσατε... θεωρώ δλδ ότι η κατάληξη του κειμένου έγινε περισσότερο για να ξαφνιάσει και να ελκύσει τους αναγνώστες, παρά ως φυσικό επακόλουθο ό,τι είχε προηγηθεί...
      μήπως έπεσε πολύ η κριτική Κυριακάτικα; Λυπούμαι, δεν θέλω να φανώ επικριτική, ξέρετε πόσο σας θαυμάζω.
      Την καλημέρα μου!!!!

      Διαγραφή
  4. Η Αλεξάντρα φαινόταν εξαρχής πως δεν ήθελε....εργαλείο καλό τελοσπάντων...

    Και μη ξεχνάμε πως υπήρξε και η Λία στη ζωη της απο το Πανεπιστημιο...

    Μια τέτοια χειμαρρωδης γυναίκα, δε μπορεί να μην την επηρέασε...και όχι μονο ως προς τον χαρακτήρα.

    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ίσως όλοι οι άνθρωποι να μη χρειάζονται το ίδιο... εργαλείο για να ανακαλύψουν ποιοι πραγματικά είναι και τι θέλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Blogirl... Aστο... :)
    ξέρω πολύ καλά τουλάχιστον 2 περιπτώσεις που το γυρίσανε από την απελπισία τους με το άλλο φύλο...
    Ναι... η ανεπάρκεια των ανδρών σπρώχνει εκεί τις γυναίκες.
    Δεν είναι και τίποτα δύσκολο πια...

    Υ.Γ Είμαι straight να το ξεκαθαρίσω για να μην αρχίσουν τα περίεργα μεηλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ο Διονυσάκης τι απέγινε; Ελπίζω να τα 'φτιαξε με το Σάββα. Ε! να μην είναι μόνα τους τα παιδιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Bye, Bye Miss Orange Pie!

Οι κυρίες στην ακτή

Ήταν μια τέλεια μέρα...