Εύφλεκτος Βαλεντίνος (Αριάδνη)

1

"Βγες ραντεβού μ’ ένα κορίτσι που διαβάζει. Βγες με ένα κορίτσι που ξοδεύει τα λεφτά της στα βιβλία αντί στα ρούχα. Έχει προβλήματα με τις ντουλάπες της επειδή έχει πολλά βιβλία. Βγες με ένα κορίτσι που έχει λίστα με βιβλία που θέλει να διαβάσει".
Της άρεσε αυτό το κείμενο. Της άρεσε και εκείνος που το είχε στείλει με μέιλ εκείνο το πρωί; Εδώ σε θέλω φιλενάδα! Μου αρέσει ο τρόπος του ή είναι η γοητεία του μυστηρίου που με κάνει να τον σκέφτομαι τόσο πολύ; Και η φωνή του. Αυτή η φωνή του. "Σταμάτα να μου μιλάς", του είχε πει κάποια στιγμή στο τηλέφωνο. "Με αποσυντονίζεις".


2


"Βρες ένα κορίτσι που διαβάζει. Θα καταλάβεις αν διαβάζει επειδή θα έχει πάντα ένα αδιάβαστο βιβλίο στην τσάντα της. Θα κοιτάει με αγάπη τα ράφια σε ένα βιβλιοπωλείο, θα είναι αυτή που θα βγάλει μια σιγανή κραυγή όταν βρει το βιβλίο που έψαχνε. Βλέπεις αυτό το κορίτσι που μυρίζει τα βιβλία σε ένα βιβλιοπωλείο με μεταχειρισμένα; Πρόκειται για αναγνώστρια. Δε μπορούν να αντισταθούν να μυρίσουν τις σελίδες, ειδικά αν έχουν κιτρινίσει."
Της άρεσε πολύ να διαβάζει. Μια ζωή διάβαζε. Είτε για το Πανεπιστήμιο, είτε για να περνάει τις ώρες της σε άλλους κόσμους, μακριά από τα άσχημα συναισθήματα που συχνά, πυκνά εκδηλώνουν οι άνθρωποι. Ώρες, ώρες φανταζόταν τον εαυτό της ως ηρωίδα σε βιβλίο της Μπροντέ. Τότε που οι άνδρες γνώριζαν τι θα πει φλερτ και διεκδικούσαν το θηλυκό με τον ανδρισμό τους και όχι με το δηθενισμό που τους χαρακτήριζε και που αναλωνόταν στο τρίπτυχο σεξ - σεξ - σεξ. Είχε η ίδια θέμα με το σεξ; Ώρες, ώρες σκεφτόταν πως το σεξ ήταν κάτι εντελώς υπερτιμημένο. Είχε κάνει καλό σεξ στη ζωή της; Πως κρίνεις αν έχεις πηδηχτεί καλά στη ζωή σου; Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Πόσους πραγματικά καλούς οργασμούς είχες; Πόσες φορές έκλαψες την ώρα που τελείωνες;;; Όχι πια σεξ... μήπως; Μήπως τι;; Α στο διάολο το σεξ και το πήδημα και όλα!


3


"Θα είναι το κορίτσι που θα διαβάζει περιμένοντας στην ουρά για να πάρει καφέ. Κάτσε δίπλα της. Στην αρχή θα σε στραβοκοιτάξει, γιατί τα κορίτσια που διαβάζουν δε θέλουν να διακόπτονται. Ρώτα την αν είναι καλό το βιβλίο. Κέρνα την άλλο ένα φλιτζάνι καφέ."
Τα κορίτσια που διαβάζουν δεν θέλουν να διακόπτονται; Εξαρτάται από τον παράγοντα της διακοπής. Ήταν μόλις χθες ή προχθές την ώρα που διάβαζε, όταν άκουσε το μήνυμα στο κινητό, να την ανασύρει από τις σελίδες του βιβλίου που είχε χαθεί για ώρα.
"Μωρό μου, θέλω να τελειώσεις στο στόμα μου. Να τελειώσεις μέχρι να στραγγίξεις από κάθε χυμό σου... Να σε γευτώ ολόκληρη!"
Πως τολμάς, ήταν η πρώτη, άμεση αντίδρασή της, την ώρα που ένοιωθε ένα ένοχο γαργαλητό να απλώνεται σαν ιστός αράχνη στη μέση της. Ένας υφάντινος κόσμος που αλαφροπατώντας ξέφυγε προς την πλάτη της... εκεί που μόνο ένα αρσενικό δάγκωμα θα την ξυπνούσε από τον ερεθιστικό λήθαργο που βίωνε εκείνη την ώρα!
Πέταξε το βιβλίο από το χέρι της, άναψε τσιγάρο. Ήθελε τη γλώσσα του τώρα εκεί, στο σημείο που άγγιξε απαλά πάνω από το ρούχο της. Fuck you mind fucker, σκέφτηκε θυμωμένα...


4


"Είναι εύκολο να είσαι με ένα κορίτσι που διαβάζει. Χάρισέ της βιβλία στα γενέθλια, τα Χριστούγεννα και στις επετείους. Δείξε της ότι καταλαβαίνεις ότι τα λόγια είναι αγάπη. Να ξέρεις ότι γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ βιβλίου και πραγματικότητας αλλά θα προσπαθήσει να κάνει τη ζωή της όπως το αγαπημένο της βιβλίο. (…)"
- Ποτέ να μην μου κάνεις δώρο του Αγίου Βαλεντίνου, σιχαίνομαι αυτή τη γιορτή.
- Δεν το είχα σκοπό.
- Δηλαδή, αν θέλεις να μου κάνεις κάποιο δώρο, μπορείς τις άλλες μέρες και όχι ειδικά τότε.
- Μμμμ... ναι, κάτι τέτοιο σκεφτόμουν.
- Εντάξει, να πούμε καληνύχτα τώρα.

- Πότε θα σε δω;
- Κι εγώ θέλω να σε δω.
- Φοβάμαι μήπως σε ερωτευτώ.
- Φοβάμαι μήπως σε ερωτευτώ.
Η ανάσα του ακουγόταν ρυθμική στην άλλη άκρη της γραμμής. Ένοιωθε ότι αποσυντονιζόταν ξανά. Προσπάθησε να τον φανταστεί ξαπλωμένο στον καναπέ να της μιλά στο τηλέφωνο και σκέφτηκε πόσο θα ήθελε να είναι στην αγκαλιά του εκείνη την ώρα.
- Άντε, πάμε για ύπνο, του είπε βιαστικά θέλοντας να κλείσει τη γραμμή πριν ο ιστός αρχίσει να ξαναυφαίνεται πάνω στο δέρμα της.
- Θέλω να σε φιλήσω...
- ......
- ....Στο λαιμό, θέλω σαν τρελός να φιλήσω το λαιμό σου τώρα.... Καληνύχτα.



Άργησε να την πάρει ο ύπνος εκείνο το βράδυ. Και εκείνα τα βιβλία που στέκονταν σιωπηλά στο δωμάτιό της, για πρώτη φορά δεν είχαν κάτι να της πουν.



*Τα αποσπάσματα με τα πλάγια γράμματα είναι της Rosemarie Urquico

Σχόλια

  1. καλησπέρα αγαπητέ μου!
    όμορφη ανάρτηση!
    και εγώ διαβάζω. πολύ. αλλά κανείς δεν μου έχει κάνει ποτέ δώρο βιβλίο.. μόνο η κολλητή μου.
    υποκλίνομαι και σας χαιρετώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως αγαπητή επειδή οι άνδρες έχουν πάψει να διαβάζουν. Ελπίζω η νέα σας κατάκτηση (σας διάβασα αλλά δεν σχολίασα) να είναι διαφορετική... :)

      Διαγραφή
  2. πολύ, πολύ, πολύ όμορφο κύριε Ρεϊμόντ...
    ΥΓ. Το σεξ δεν είναι ποτέ υπερτιμημένο, γιατί το κορίτσι (που διαβάζει) ξέρει με ποιον να το χαρεί :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ταυτίστηκα.
    Πάω να ξαναδιαβάσω την ιστορία της Ο και καπάκι τη Μαντάμ Μποβαρύ. Ή και εναλλάξ, σελίδα σελίδα, μη σας πω.
    Σε σωστές δόσεις, κάνουν την πιο αποτελεσματική μολότοφ της Ιστορίας.
    Δεν ξέρω αν θα έχω την τύχη της ηρωίδας σας, Μαιτρ, να με διακόψει ένα ενδιαφέρον γραπτό μήνυμα σαν εκείνο, πάντως η ιστορία σας διεγερτικότατη.
    Καλή Αγίου Βαλεντίνου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Theorema.. Μολότοφ. Χρησιμοποιείτε πάντα τις σωστές λέξεις, στον κατάλληλο χρόνο! Τα σέβη μου!

      Διαγραφή
  4. Yπερτιμημένο το σεξ?
    Οχι περισσότερο από το διάβασμα...
    Κάθε πράγμα έχει την ωρα του και θέλει την παρέα του.
    Πολύ όμορφη ανάρτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Λιακάδα... Χμ... Όπως έγραψα και πιο πάνω, είναι πόσο ασχολείται κανείς με αυτά! Σας ευχαριστώ για τα λόγια σας!

      Διαγραφή
  5. λατρεμένε, πολύ όμορφο, πολύ έξυπνο, πολύ ξεχωριστό

    (που είναι οι πίτσες και τα σουβλάκια κι έχω ξελιγωθεί; με γιαούρτι θα τη βγάλω;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λατρεμένε θα σας μαλώσω. Εσείς μου είπατε για σοκολάτες! Αλλά πρέπει να κανονίσουμε μια μάζωξη, έχετε δίκιο!

      Διαγραφή
  6. Εξαιρετικο κειμενο...αλλά το τρίπτυχο σεξ σεξ σεξ
    δεν ελειψε βλεπω...

    καληνυχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να πει κανείς αγαπητή για τα σημερινά αρσενικά. Όλο εκεί έχουν το μυαλό τους. Αντί να ξεστραβωθούν με κανέναν Τζόναθαν Κόου, με καμιά Μαργκερίτ Ντιράς, διαβάζουν Φως των Σπορ και θέλουν και γυναίκα μετά... Αλλά εδώ που τα λέμε, ενίοτε βρίσκουν και τα κάνουν...

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Bye, Bye Miss Orange Pie!

Οι κυρίες στην ακτή

Ήταν μια τέλεια μέρα...